ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Japonsko (nejen) pro gurmány

Moderní Tokio, historické Kjóto a zábavní Ósaka
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Intenzivní zájezd je ušit na míru jak milovníkům historie a japonské kultury, tak gurmánům – všem, kdo mají rádi či chtějí poznat vynikající japonské jídlo v autentickém prostředí.

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
10. 5. – 17. 5. 20258 dní27321510
25. 10. – 1. 11. 20258 dní27321520

Na co se můžete těšit?

  • Živé chrámy, samurajské hrady, tradiční zenové zahrady
  • Císařské Kjóto a kouzelná historická místa v Himedži, Nikkó a Naře
  • Moderní tokijská a ósacká architektura a superrychlé šinkanseny
  • Suši, tempura, vyhlášené hovězí wagjú i slavné rýžové sake 

Popis

Zveme vás do oblasti tradiční japonské kultury, ale také ráje milovníků japonského jídla. Poznáme největší aglomeraci světa Kantó s jejím srdcem Tokiem, tajemné Nikkó, oblast Kansai s okouzlujícím historickým a kulturním centrem Kjótem a energickým městem jídla a zábavy Ósakou, která okouzlí každého cestovatele a uspokojí i toho nejnáročnějšího cestovatele a gurmána. Každý den naší cesty bude plný dojmů, barev a vůní, každý krok poodhalí o něco víc z krásy této fascinující země, ale i z jeho chutí. Ochutnávat Japonsko budeme už od snídaně i během dne a každý večer přijde hlavní, pokaždé zcela jiný, skvělý a nevšední kulinářský zážitek. Ukážeme vám, že japonské jídlo není jen suši a tempura (které ale samozřejmě také ochutnáme). Zapomeňte na zbytečně předražené restaurace pro turisty, zkušený průvodce vás vezme tam, kde jedí místní a kde se vaří skutečná japonská kuchyně. Jakitori, udon a soba, rafute, takojaki – to jsou slova, která vám zatím možná mnoho neříkají, ale která se na konci zájezdu změní v chutnou vzpomínku a možná i inspiraci pro vaši vlastní kuchyni. Vrcholem kulinářského programu bude ochutnávka slavného a exkluzivního wagjú – prý nejlepšího a nejdražšího hovězího masa na světě ze speciálního japonského skotu.

Program

1.–2. den

Praha – Tokio: přílet večer; k večeři tradiční a oblíbené japonské "jídlo na cesty"bentó v pohodlném expresu z letiště; ubytování.

3. den

Tokio: čtvrť Asakusa – atmosférický chrám Sensódži a brána Kaminarimon; výlet lodí po řece Sumida, císařská zahrada Hamarikjú; procházka slavnou čtvrtí obchodů a bankGinza s divadlem Kabukiza a elegantní supermoderní čtvrtí Šiodome; večeře ve znamení kuchyně tropického souostroví Okinawa s oblíbenými specialitami, jako je rafute, gója čampuru či sukugarasu, na trávení si můžete dát sklenku nejsilnější japonské pálenkyawamori.

4. den

Tokio – Nikkó : výlet expresem do jednoho z nejkrásnějších míst v Japonsku – hrobky největších z šógunů Tokugawav prastarých cedrových lesích, chrám Rinnódži, svatyně Tóšógú, Taijúin a další památky;  po návratu při dobrém počasí pohledna Tokio z nejvyšší TV věže na světě (634 m) – Sky Tree; k večeři ochutnáme křupavou tempuru – nejčerstvější ryby, krevety, místní houby a zelenina smažené do zlatova v těstíčku, to vše podávané se speciální omáčkou a polévkou miso.

5. den

Tokio – Himedži  – Ósaka: přejezd šinkansenem do Himedži – návštěva největšího a nejkrásnějšího původně dochovaného japonského hradu; podvečerní Ósaka – div moderní architektury Umeda Sky Buildingse střešní observatoří pod otevřeným nebem; povečeříme nejslavnější japonské jídlo suši tak, jak má být připraveno a jak má vypadat – tuňák, který se rozplyne na jazyku, losos, sladké krevety, sněhový krab a neskutečný výběr neznámých a exotických ryb; pro zájemce noční Ósaka – procházka retro čtvrtí Šinsekai, kde můžeme ochutnat vyhlášenou ósackou specialitutakojaki (těstové kuličky plněné chobotnicí), čtvrť jídla a zábavy Namba s arkádami Dótombori a mostem Ebisubaši.

6. den

Kjóto : celodenní prohlídka císařského města s nejkrásnějšími památkami, kulturními perlami Japonska – slavný chrám Kijomizudera vysoko nad městem, chrámový komplex Zenrindži, jedna z nejfotografovanějších památek v Japonsku – Zlatý pavilon v chrámu Kinkakudži; procházka uličkami starého Kjóta; k večeři si dopřejeme vrcholný kulinářský zážitek –slavné kóbské hovězí (z tzv. japonského skotu wagjú) v jedné z nejlepších teppanjaki restaurací v Japonsku.

7.–8. den

Kjóto – Nara – Ósaka – Praha: výlet vlakem do tradičního centra japonského buddhismu – velký Buddha v největší dřevěné stavbě na světě v chrámu Tódaidži; procházka v atmosférické svatyni Fušimi Inari, světově známé díky filmu Gejša; večeře v typické místní hospodě izakaja s obrovským výběrem nejoblíbenějších japonských jídel, jako je grilované maso na špejli jakitori, skvělá smažená ryba hokke, sašimi a mnohé další; večer odlet z ósackého letiště Kansai, přílet do ČR 8. den.

Podmínky