ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Japonsko (nejen) pro gurmány

Moderní Tokio, historické Kjóto a zábavní Ósaka
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Intenzivní zájezd je ušit na míru jak milovníkům historie a japonské kultury, tak gurmánům – všem, kdo mají rádi či chtějí poznat vynikající japonské jídlo v autentickém prostředí.

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
10. 5. – 17. 5. 20258 dní27321510

AKTUÁLNĚ PLNO!

31. 10. – 7. 11. 20258 dní27321520

Na co se můžete těšit?

  • Živé chrámy, samurajské hrady, tradiční zenové zahrady
  • Císařské Kjóto a kouzelná historická místa v Himedži, Nikkó a Naře
  • Moderní tokijská a ósacká architektura a superrychlé šinkanseny
  • Suši, tempura, vyhlášené hovězí wagjú i slavné rýžové sake 

Popis

Víte, že japonská kuchyně byla v prosinci 2013 jako jedna z pouhých tří světových kuchyní zapsána na seznam nehmotného kulturního Světového dědictví UNESCO? Zveme vás tedy do oblasti tradiční japonské kultury, ale také ráje milovníků japonského jídla.

Poznáme největší aglomeraci světa Kantó s jejím srdcem Tokiem, tajemné Nikkó, oblast Kansai s okouzlujícím historickým a kulturním centrem Kjótem a energickým městem jídla a zábavy Ósakou, která okouzlí každého cestovatele a uspokojí i toho nejnáročnějšího cestovatele a gurmána. Každý den naší cesty bude plný dojmů, barev a vůní, každý krok poodhalí o něco víc z krásy této fascinující země, ale i z jeho chutí. Ochutnávat Japonsko budeme už od snídaně i během dne a každý večer přijde hlavní, pokaždé zcela jiný, skvělý a nevšední kulinářský zážitek. Ukážeme vám, že japonské jídlo není jen suši a tempura (které ale samozřejmě také ochutnáme). Zapomeňte na zbytečně předražené restaurace pro turisty, zkušený průvodce vás vezme tam, kde jedí místní a kde se vaří skutečná japonská kuchyně. Jakitori, udon a soba, rafute, takojaki – to jsou slova, která vám zatím možná mnoho neříkají, ale která se na konci zájezdu změní v chutnou vzpomínku a možná i inspiraci pro vaši vlastní kuchyni.

Vrcholem kulinářského programu bude ochutnávka slavného a exkluzivního wagjú – prý nejlepšího a nejdražšího hovězího masa na světě ze speciálního japonského skotu. Říká se, že býci jsou krmení pivem a přísně tajnými speciálními krmivy, pravidelně masírováni a pečlivě opatrováni. Kuchař vám na požádání ukáže i certifikát s fotografií vaší večeře.

Program

1.–2. den

Praha – Tokio: přílet večer; k večeři tradiční a oblíbené japonské "jídlo na cesty"bentó v pohodlném expresu z letiště; ubytování.

3. den

Tokio: čtvrť Asakusa – atmosférický chrám Sensódži a brána Kaminarimon; výlet lodí po řece Sumida, císařská zahrada Hamarikjú; procházka slavnou čtvrtí obchodů a bank Ginza s divadlem Kabukiza a elegantní supermoderní čtvrtí Šiodome; večeře ve znamení kuchyně tropického souostroví Okinawa s oblíbenými specialitami, jako je rafute, gója čampuru či sukugarasu, na trávení si můžete dát sklenku nejsilnější japonské pálenkyawamori.

4. den

Tokio – Nikkó : výlet expresem do jednoho z nejkrásnějších míst v Japonsku – hrobky největších z šógunů Tokugawa v prastarých cedrových lesích, chrám Rinnódži, svatyně Tóšógú, Taijúin a další památky; po návratu při dobrém počasí pohled na Tokio z nejvyšší TV věže na světě (634 m) – Sky Tree; k večeři ochutnáme křupavou tempuru – nejčerstvější ryby, krevety, místní houby a zelenina smažené do zlatova v těstíčku, to vše podávané se speciální omáčkou a polévkou miso.

5. den

Tokio – Himedži   Ósaka: přejezd šinkansenem do Himedži – návštěva největšího a nejkrásnějšího původně dochovaného japonského hradu Bílá volavka; podvečerní Ósaka – div moderní architektury Umeda Sky Building se střešní observatoří pod otevřeným nebem; povečeříme nejslavnější japonské jídlo suši tak, jak má být připraveno a jak má vypadat – tuňák, který se rozplyne na jazyku, losos, sladké krevety, sněhový krab a neskutečný výběr neznámých a exotických ryb; pro zájemce noční Ósaka – procházka retro čtvrtí Šinsekai, kde můžeme ochutnat vyhlášenou ósackou specialitutakojaki (těstové kuličky plněné chobotnicí), čtvrť jídla a zábavy Namba s arkádami Dótombori a mostem Ebisubaši.

6. den

Kjóto : celodenní prohlídka císařského města s nejkrásnějšími památkami, kulturními perlami Japonska – slavný chrám Kijomizudera vysoko nad městem, chrámový komplex Zenrindži, jedna z nejfotografovanějších památek v Japonsku – Zlatý pavilon v chrámu Kinkakudži; procházka uličkami starého Kjóta; k večeři si dopřejeme vrcholný kulinářský zážitek – slavné kóbské hovězí (z tzv. japonského skotu wagjú) v jedné z nejlepších teppanjaki restaurací v Japonsku.

7.–8. den

Kjóto – Nara  – Ósaka – Praha: výlet vlakem do tradičního centra japonského buddhismu – velký Buddha v největší dřevěné stavbě na světě v chrámu Tódaidži; procházka v atmosférické svatyni Fušimi Inari, světově známé díky filmu Gejša; večeře v typické místní hospodě izakaja s obrovským výběrem nejoblíbenějších japonských jídel, jako je grilované maso na špejli jakitori, skvělá smažená ryba hokke, sašimi a mnohé další; večer odlet z ósackého letiště Kansai, přílet do ČR 8. den.

Podmínky